Відбувся випуск сурдоперекладачів на Дніпропетровщині

   Святе Письмо в 1 Посланні Павла до Тимофія нагадує нам про одне з бажань Господа:  «Бо це добре й приємне Спасителеві нашому Богові, що хоче, щоб усі люди спаслися і прийшли до пізнання правди.»(1Тим.2:3,4). До Його планів входять усі люди, не зважаючи на національність, соціальне становище, вік, тощо.  До складу «усі» входять також люди, які мають проблеми зі слухом (глухі та слабочуючі).

 Вони живуть поряд з нами, чуючими людьми, але ми часто не звертаємо на них увагу. А якби й хотіли чимось  допомогти, - не маємо змоги, бо не можемо поспілкуватись з ними, дізнатись про їх проблеми, потреби, мрії.

   Так от заради цих людей з 18 січня по 17 травня 2014 р. при Дніпропетровському  обласному об’єднанні церков ХВЄ в  м.Дніпропетровську проходили курси по вивченню жестової мови для починаючих сурдоперекладачів. Вивчати жестову мову виявили бажання віруючі з восьми церков Дніпропетровської області, а саме з  Кривого Рогу,  Дніпродзержинська, Томаківки, Дніпропетровська.                

   Навчала слухачів сурдоперекладач Олена Бургомістрова з церкви «Світло Євангелія» м. Дніпропетровська.Під час занять слухачі вивчали не тільки побутові та християнські жести, але також психологію глухих людей, етику сурдоперекладача, мали спілкування з досвідчиними сурдоперекладачами, з глухими віруючими, вчилися співати Господу жестами.

   Велику допомогу в навчанні студентів надала сестра Жанна Польова, сурдоперекладач, місіонерка, що зараз несе служіння в м. Запоріжжя. Щиро дякуємо їй та бажаємо Божих благословінь та натхнення в її нелегкій праці з глухими людьми.

   17 травня 2014 року відбувся екзамен та випуск слухачів першої групи сурдоперекладачів.  Свідоцтва про закінчення курсів 11 студентам вручив Сергій Губеня, відповідальний за відділ освіти при ДООЦ ХВЄ.

   Це перші «ластівки» в служінні глухим людям в церквах ХВЄ Дніпропетровської області. Щира подяка єпископу ДООЦХВЄ Мокієнко М.М., а також пасторам церков, чиї слухачі навчалися, за всесторонню підтримку і молитви. 

  Віримо, що служіння людям з особливими потребами буде й надалі зростати та принесе добрі плоди: багато нечуючих людей відкриють свої серця для Господа, завдяки праці сурдоперекладачів.

  Повідомляємо про новий набір і запрошуємо бажаючих вивчати мову жестів. Контактні телефони:  0973917276 Сергій Губеня, 0674506661 Олена Бургомістрова.